Sjefen for sikkerheten i Det hvite hus, Julia Pierson, trekker seg fra stillingen kun 18 måneder etter at hun ble innsatt av president Barack Obama, ifølge Bloomberg.

Hun er den første kvinnen som har ledet presidenten sikkerhetstjeneste, Secret Service.

- Jeg tror det er i Secret Services og det amerikanske folkets beste interesse at jeg går av, sier Pierson i et intevju onsdag.

Sikkehetssjefen måtte tirsdag stå skolerett for en granskingskommisjon og forklare hvordan en mann kunne ta seg inn i Det hvite hus 19. september.

– Dette er uakseptabelt. Jeg tar på meg det fulle ansvar, og det vil aldri skje igjen, sa Pierson da.

En grundig etterforskning av hvordan Omar Gonzalez (42) klarte å storme inn i Det hvite hus 19. september, er i gang for fullt.

Bakgrunn: 42-åring stormet inn i Det hvite hus

– De neste månedene akter jeg å fordoble innsatsen min, ikke bare som følge av denne hendelsen, men generelt for å bringe Secret Service opp på det nivået som trengs, sa hun.

Les også:
Advarer Obama mot Iran-avtale
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.