SeaBird Exploration har over tid vært i dialog med oljeservice-arving Frederik Wilhelm Mohns heleide investeringsselskap Perestroika, som er utlåner av et konvertibelt lån på 14,9 millioner dollar med forfall 30. september 2014. Partene har imidlertid ikke kommet til enighet.

Det opplyses i en melding onsdag kveld.

Dialogen har inkluderte representanter for SBX03-lånet på 81,9 millioner dollar som forfaller 18. desember 2015.

I fraværet av en avtale med Perestroika, så vil lånet bli misligholdt etter en grace-periode på fem virksomhetsdager. Ved et slikt tilfelle vil også «cross default provisions» for SBX03 gjelde på samme tid.

SeaBird venter også å komme i brudd på likviditet-covenanten i SBX03 ved utgangen av tredje kvartal, og det er også vesentlig risiko for at egenkapital-covenanten vil komme i brudd.

Gitt situasjonen og gjeldende status for diskusjoner, og fravær av annen tilgjengelig alternativer, er SeaBirds oppfatning at en levedyktig og ansvarlig løsning på dette tidspunkt krever at 100 prosent av SBX03 og Perestroika omdannes til egenkapital til en kurs på 0,35 kroner pr aksje.

I tillegg bør ny likviditet til SeaBird hentes inn i form av et sikret treårig obligasjonslån på minst 25 millioner dollar og maksimalt 30 millioner dollar.

SeaBird har til hensikt å kalle inn til ekstraordinær generalforsamling for å be om samtykke til å konvertere gjelden til egenkapital, som beskrevet ovenfor. Selskapet også til hensikt å kalle inn til et obligasjonseiermøte i SBX03 for å søke samtykke til ovennevnte konvertering av SBX03 til egenkapital.

SeaBird opplyser videre at hvis selskapet ikke mottar nødvendig samtykke for de overnevnte forslagene, så har selskapet per i dag ingen andre alternativer enn å begynne en konkursbehandlingsprosess.

SeaBird mener imidlertid at selskapets forslag vil gi et bedre resultat både for Perestroika og aksjonærene enn en konkurs. Selskapet mener også at forslaget vil være fordelaktig for de sikrede kreditorene enn en konkurs.

I påvente av ytterligere avklaring, har SeaBird anmodet at Oslo Børs opprettholder suspensjon av aksjen og SBX03-obligasjoner.

SeaBird-aksjen sluttet sluttet tirsdag opp 1,1 prosent til 0,950 kroner per aksje. Onsdag var handelen suspendert.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.