Den tidligere Høyre-politikeren Børre Rognlien stilte som en samlende kandidat som skulle bringe fred og ro til norsk idrett da han ble valgt til president i 2011.

Samtidig vedtok idrettstinget at idretten selv skulle være i førersetet og initiativtaker dersom Norge igjen skulle søke om å få arrangere OL. Onsdag kveld ble Oslos drøm om å få arrangere vinterlekene i 2022 knust etter at begge regjeringspartiene sa nei til å gi statsgaranti.

- Jeg hadde ingen informasjon om utfallet i Høyre før pressekonferansen i går, så sånn sett kom det brått på. Men det ble et stemningsskifte i Høyre de siste dagene, sier Børre Rognlien.

TV-tilskuer i 2022

Nå vurderer han å gi seg som idrettspresident på idrettstinget i Trondheim i juni 2015. 69-åringen har fått utsatt frist fra valgkomiteen til å svare på om han ønsker gjenvalg for en ny fireårsperiode.

- Jeg tenker som bare det, og har frist til å svare valgkomiteen til 22. oktober. Frem til da skal jeg tenke. Uansett så er jeg tilskuer i 2022, men dessverre foran TV-en, sier Rognlien til DN.no.

Fristen det sittende idrettsstyret har fått til å svare valgkomiteen på om de er kandidater for en ny fireårsperiode gikk egentlig ut i går, men Børre Rognlien avviser at OL-prosessen har hatt noen innvirkning.

570.000 i årslønn

- Jeg har vært i tenkeboksen i mange måneder allerede, forteller han.

Valgkomitéen ledes av tidligere idrettspresident Tove Paule, som også er kommunestyremedlem for Høyre i Drammen.

- Valgkomitéen er i gang, og har gjort noen rekogniseringer og sendt ut forespørsler om forslag på kandidater. Det er satt opp intervjurunder med de som er i dagens idrettsstyre i slutten av oktober, og siste frist for å melde inn kandidater er 20. november. Da må vi begynne å legge kabalen, kommenterer Tove Paule.

Idrettspresident-vervet var i fjor lønnet med 570.000 kroner, og i tillegg fikk Børre Rognlien vel 65.000 i annen godtgjørelse, fremgår det av Idrettsforbundets årsrapport.

Andre populære saker på DN.no i dag:

Denne grafen skal varsle neste krise

Test: Iphone 6 mot Sony Xperia Z3

Her kan boligprisene falle 10-15 prosent  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.