Angry Birds var lenge selve symbolet på suksessfulle apper som tjente mye penger. Ulike versjoner av spillet dominerte alle salgslister i lang tid, og selskapet har etablert flere andre typer virksomhet basert på fuglene.

Men finske Rovio, som står bak spillet, har hatt problemer med å finne nye suksesspill, noe som er relativt typisk for bransjen. Nå sier de opp 130 ansatte, som tilsvarer 16 prosent av arbeidsstyrken, melder BBC.com.

Inntekter som ikke kom

- Vi har bygd våre arbeidsgrupper på antagelser om raskere vekst enn den som har kommet, skriver toppsjef i selskapet Mikael Hed i en melding på selskapets nettside, med tittelen "En forenklet organisasjon".

Angry Birds er ifølge Rovia fremdeles verdens mest nedlastede app.

Les mer om appselskapenes inntekter:  Små mobilspill tjener virkelig store penger

  Candy Crush knust av Kim Kardashian

Andre populære saker på DN.no i dag:

Denne grafen skal varsle neste krise

Test: Iphone 6 mot Sony Xperia Z3 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

  Her kan boligprisene falle 10-15 prosent