Nettbutikken Milrab skjønte tidlig at regjeringen trolig ville øke den såkalte tollgrensen. Derfor sikret de seg domener og opprettet et svensk selskap på starten av året, skriver Nettavisen.

– Vi har lageret i Norge. Så nå skal vi sende varene til Sverige og tilbake igjen. Men det er knotete, ikke bra for miljøet og det er helt hinsides, sier Finn Magnus Torall, forretningsutvikler hos nettbutikken Milrab.

Nettbutikken som omsatte for 26 millioner kroner i fjor, anslår at de ville ha tapt 10-15 prosent av omsetningen dersom de ikke hadde gjort endringen.

– Men for billigere forbrukervarer som sminke blir utslaget enda mye større, sier han, og mener de vil få en økning i inntektene på 25 prosent ved å sende varer fra Sverige.

Han mener det skaper ubalanse når man setter opp et tollfritak.

– For det er ikke slik at en norsk nettbutikk tjener noe mer, det er bare at man må legge på moms. Den ene butikken får da et påslag på 25 prosent uten å tjene noe mer, som om norske aktører fra før av ikke hadde nok kostnadsmessige ulemper, sier Torall. (©NTB)

Les også: - Siv Jensen skulle hatt ris på baken

Nye grenser for netthandel: 500 og 3000 kroner  

Truer med å flytte utenlands dnPlus

Alt om statsbudsjettet 2015  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.