Gulating lagmannsrett behandlet i begynnelsen av oktober en liten del av ankesaken mot Johannes Lunde.

I den ferske dommen er Johannes Lunde dømt til to års ubetinget fengsel, melder Stavanger Aftenblad.

Lederen av hans tidligere regnskapsfirma fikk en fengselsdom på seks måneder, hvorav 120 dager betinget.

Johannes Lundes forretningsimperium kollapset de første månedene i 2011. Hans forretningsvirksomhet besto av en rekke virksomheter, blant annet innen båtsalg, eiendom og transport.

Overførte penger

I Stavanger tingrett ble Johannes Lunde i november 2013 opprinnelig dømt til fem års fengsel, mens hans nære medarbeider Morten A. Berg ble dømt til fire år i fengsel. En kvinnelig regnskapsmedarbeider fikk fengsel i seks måneder, hvorav fire måneder ble gjort betinget.

Saken i Gulating lagmannsrett omhandlet Lunde-selskapet Johs Lunde Økonomipartner AS (ØP), som er regnskapsfirmaet som ble benyttet av flere forskjellige selskaper.

Ifølge Stavanger Aftenblad omhandlet ankebehandlingen Lunde-selskapet Johs Lunde Økonomipartner AS (ØP), som er regnskapsfirmaet som ble benyttet av flere forskjellige selskaper.

Daglig leder for dette firmaet overførte penger fra klienter til andre Johs Lunde-selskaper. Det er disse pengeoverføringene som ble tatt opp i retten, ifølge Stavanger Aftenblad.

- Hevder hun ble instruert

I lagmannsretten tilsto kvinnen at hun hadde gjennomført overføringene, men sa overføringene skjedde etter instruks fra Lunde. I politiavhør skal Johannes Lunde ha bekreftet kvinnens forklaring, men under ankesaken hevdet han derimot at hun først orienterte ham om pengeforflytningen i etterkant. Dette ble han ikke trodd på, skriver NTB.

Lunde må betale 2,2 millioner kroner i erstatning til et eiendomsselskap, og er solidarisk ansvarlig for 1,1 millioner kroner sammen med kvinnen til samme selskap, ifølge Stavanger Aftenblad.

Begge er imidlertid frikjent for kravet om erstatning på 715.000 kroner fra et annet selskap og for å betale tilbake 1,9 millioner kroner.

- Vurderer anke

-  Lunde er glad for frifinnelsen, men uenig i de forhold han ble dømt for. Vi noterer at det er lagt til grunn at han ikke hadde personlig vinning, og at det dreide seg om et lån mellom selskaper. Vi vurderer anke her, men jobber frem mot frifinnelse for hovedpostene til neste år, sier Lundes forsvarer, advokat John Christian Elden til NTB.

Lagmannsretten skal behandle resten av straffesaken til våren. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.