Totalt syv personer er tiltalt i forbindelse med kampfiksing i norsk fotball. Fem av dem er tidligere fotballspillere, to av dem fra Asker og tre av dem fra Follo. De to andre tiltalte har spilt med store beløp hos Norsk Tipping, skriver Bergens Tidende mandag.

I tiltalebeslutningen legges det frem at de fem spillerne fra Follo og Asker har mottatt 200.000 kroner til sammen for å tape to kamper.

Kampene som ble fikset var Follo-Østsiden, hvor Follo tapte 4-3, og Asker-Frigg, hvor Asker tapte 7-1. Fotballkampene ble spilt i juni 2012. Norges fotballforbund ble varslet om resultatene, etter tips innad i Follo, og mistanker rundt resultatene.

Nå er det tatt ut tiltale i saken.

– Vi har varslet de som er involvert, og saken er sendt til berammelse i retten. Så nå venter vi på en dato, men i og med at det er syv tiltalte vil saken neppe komme opp før en stund ut i 2015, sier statsadvokat Asbjørg Lykkjen til Bergens Tidende.

«Handlingen er grov fordi den er forøvd ved brudd på den særlige tillit de hadde som fotballspillere i fotballklubbene Follo og Asker, fordi de samlet mottok et betydelig beløp, fordi handlingene utsatte fotballklubbene for risiko for betydelig økonomisk skade ved eventuelt nedrykk, tap av sponsor- og publikumsinntekter, samt at handlingene var egnet til å svekke tilliten til tippesystemene og oddsspillene hos bl.a. Norsk Tipping og derved inntekten til idretten generelt», heter det i tiltalebeslutningen.

Kampfiksing går under korrupsjon. Strafferammen for grovt bedrageri er seks års fengsel, og strafferammen for grov korrupsjon er ti år.

Seks av de tiltalte har adresse i Norge, mens den siste har adresse i Sverige. I følge BT.no har saken vært komplisert, og politiet har brukt lang tid på etterforskning både i Norge og Sverige.

Fotballpresident Yngve Hallén sier til Bergens Tidende at han er glad for at politiet har prioritert saken så høyt.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.