Gjensidige Forsikring la tirsdag frem et svakere resultat mellom juni og september i år sammenlignet med samme periode ifjor.

Tross i både premie- og driftsinntektene øker, tynges resultatet av større erstatning for skader oppstått som følge av lyn og torden. Samtidig er avkastningen på finansporteføljen kun én prosent i kvartalet, ned 0,5 prosentpoeng fra foregående tremånedersperiode.

Finansdirektør Catharina Hellerund i Gjensidige sa under kvartalspresentasjonen tirsdag at de var fornøyd med det underliggende forsikringsresultatet.

- Underliggende volumvekst bidrar til gode resultater. Det er økende konkurranse og reduserte marginer i sektoren, men vi vokser raskere enn markedet innen boliglån, sier Hellerud.

Konsernsjef Helge Leiro Baastad i Gjensidige Forsikring er bekymret for den lave renteavkastningen. Han mener selskapet må være disiplinert både på kostnadssiden og kapitalsiden, samt ha korrekt prising for å nå sine finansielle mål.

- Det er et lavt rentenivå, og det er utfordrende når vi plasserer så mye kapital i rentepapirer, som vi må for å matche gjeldsforpliktelsene eller skadeerstatningsforpliktelsene våre. Det mest utfordrende jeg ser er renteutviklingen, sier Baastad til TDN Finans tirsdag.

Gjensidige Forsikring har et mål om en egenkapitalavkastning på over 15 prosent fra og med 2015, en combined ratio på 90-93 prosent og en kostnadsandel på rundt 15 prosent.

I tredje kvartal var selskapets combined ratio på 85,5 prosent, mens 83,6 prosent var ventet, ifølge TDN Finans.

Resultat før skatt havnet på 1337 millioner kroner, ned fra 1673 millioner kroner i tredje kvartal ifjor, mens 1407 var det analytikerne i snitt hadde ventet på forhånd.

Baastad er fornøyd gitt rentesituasjonen. På den annen side er konkurransesituasjonen "intens", med mange nye aktører i tillegg til de etablerte, påpeker han.

- I sum gir det et høyt trykk. Vi har holdt på lenge og har mye kunnskap om risiko vi tar, og det gir oss en fordel, sier Baastad.

Les også: Mer lyn og torden for Gjensidige
- Elbiler kan brukes på de aller fleste reiser

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.