Både Arctic Securities og Carnegie nedgraderer Gjensidige Forsikring til hold etter tirsdagens kvartalsrapport, ifølge oppdateringer fra meglerhusene onsdag.

Arctic Securities mener Gjensidiges drift i tredje kvartal var solid, og meglerhuset viser til at resultat var på linje med forventingen.

Arctic-analytiker Håkon Astrup viser blant annet til uttalelsene fra Gjensidige tirsdag om at det er lite rom for selskapet til å utstede mer ansvarlig lån basert på selskapets beste vurdering av fremtidig Solvens II-krav.

Han påpeker imidlertid at det fortsatt er usikkerhet blant annet knyttet til håndteringen av naturskadefondet, noe som potensielt kan øke selskapets gjeldskapasitet.

Gjensidige Forsikring opplyste onsdag at selskapets ansvarlig lån-kapasitet begrenses av Solvens II perspektivet, hvor endelig lånekapasitet påvirkes hovedsakelig av 1) Behandling av naturskadefondet og garantifondet i Solvens II, og 2) Endelig kapitalkrav i internmodell i Solvens II.

Carnegie nedgraderer Gjensidige Forsikring fra kjøp til hold og nedjusterer kursmålet fra 140 til 130 kroner. Meglerhuset har kuttet sine resultatestimater med to prosent for 2015 og med fire prosent for 2016. Utbytteanslaget for de to årene kuttes med henholdsvis 22 og 23 prosent.

Analytiker Gianandrea Robert mener Gjensidiges resultat for tredje kvartal var relativt svakt, men peker på at den negative overraskelsen var at selskapet mener det ikke er rom for å utstede mer ansvarlig lån.

Les også:
Nordea tar massive nedskrivninger  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.