– Jeg vet at det står i partiprogrammet at grensen for momsfritak skal opp fra dagens 200 til 500 korner. Men nå er det kommet frem så mange uklarheter om effekten av å øke grensen for momsfritak at det må være lov å ta en tenkepause, sier Kåre Pettersen, leder i Vestfold Venstre.

Han bekrefter overfor DN at han nå stiller seg på linje med KrFs stortingsrepresentanter, som vil ha ett års utsettelse av ny netthandels-moms.

- Nei, vi bør ikke inføre nye regler fra 2015. Jeg er skeptisk til nye regler, sier Pettersen og viser til at norske bedrifter får en konkurranseulempe mot utenlandske bedrifter.

Vestfold er landets store «netthandelsfylke», med store selskaper som blant andre Komplett, lokalisert i Sandefjord og omegn.

Elgmiddag med moms  

Venstres stortingspolitikere vil nødig snakke om hvor partiet til slutt faller ned i statsbudsjettsaken om økt moms-fribeløp. Endelig svar komme trolig i partiets alternative statsbudjettforslag 3. novemer.

– Jeg er for ny momsgrense. Så skal det forhandles om budsjett. Vi får se hva som skal prioriteres, sier stortingsrepresentant Sveinung Rotevatn.

Onsdag kveld kombinerte Venstres stortingsrepresentanter elgmiddag og netthandels-moms. DN kjenner til  at moms-drøftingen ble ført videre i en middag med selvskutt elg hos stortingsrepresentant André Skjelstad.

– Vi gjør det for å ha det litt hyggelig, sa partileder Trine Skei Grande.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.