Krangelen mellom Idar Vollviks Ludo Mobil og teleselskapet Ventelo har pågått siden sommeren 2011.

Nå har Ventelo begjært Ludo Mobil konkurs, og partene møtes i Bergen tingrett neste fredag. Ventelo fungerte som tjenesteleverandør da Chess-gründer Idar Vollvik skulle bygge opp sitt andre mobiltelefoni-imperium med Ludo Mobil.

Lover betaling

– Beløpet blir betalt i god tid, hevder daglig leder Idar Vollvik i Ludo Mobil i en SMS til DN.no.

Ventelo skaffet Vollvik tilgang til Telenors infrastruktur, men gikk sommeren 2011 lei av regninger som ikke ble betalt og sa opp avtalen med en oppsigelsestid på seks måneder, ifølge en dom fra Borgarting lagmannsrett fra i sommer.

Tvisten mellom partene ble offentlig kjent i januar 2012, da Ventelo fremmet konkursbegjæring mot Ludo Mobil. Samtidig jobbet Idar Vollvik for å selge abonnementsmassen i Ludo Mobil, og inngikk et forlik på 20 millioner kroner for å unngå at Ventelo stengte ned mobilnettet.

Partene har deretter kranglet om rentekostnader på 701.314 kroner i to rettsrunder. Ludo Mobil har tapt tvisten begge ganger, og sist i Borgarting lagmannsrett i sommer. Ventelo er også blitt tilkjent saksomkostninger, og det er her striden står nå.

59 mill. i negativ egenkapital

– Konkursbegjæringen har sin bakgrunn i et krav på cirka 270.000 kroner i sakskostnader som Ventelo er tilkjent etter å ha vunnet frem i to rettsinstanser mot Ludo Mobil, og som ikke er betalt, sier Ventelos prosessfullmektig, advokat Robert Jensen i advokatselskapet Selmer.

Ludo Mobil har ennå ikke levert regnskap for 2013, men står med 59 millioner kroner i negativ egenkapital i regnskapet for 2012. Vollvik endte opp med å selge mobilkundemassen sin til Teliasonera-eide Chess, men har ikke ønsket å kommentere om det er noen drift i aksjeselskapet Ludo Mobil i dag.

I tillegg til pengekravet fra Ventelo sliter Ludo Mobil med betalingsanmerkninger på til sammen 303.704 kroner, viser en kredittsjekk.

Les også:

Kritiserer nordmenn for å gi for lite

Solgte seter, bagasje og kaffe for nær én milliard kroner

Nå er det full olje-forvirring i DNB

– Timingen er riktig, det pågår en helsetrend i Norge nå

George Soros ber Europa «våkne»: – Russland truer Europas eksistens  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.