Oslo Børs sluttet lavere torsdag, tynget av kursnedgang i Statoil, Seadrill og Petroleum Geo-Services.

DNB og Rec Solar var blant aksjene som steg.

Analytikerne mener at DNB rapporterte et sterkt resultat i tredje kvartal og viser til gode tall på de fleste områder. DNB rapporterte høyere i renteinntekter lavere kostnader og lavere tap på utlån, det fremgår av oppdateringer fra meglerhusene.

Vurderer å oppjustere DNB etter knalltall

DNB-sjefen: - Vi er «spot on»

Ottar Ertzeid innfrir

Positivt for utsiktene for utbytte

Nordea Markets skriver i en oppdatering at nettoresultatet var ti prosent over konsensus og 15 prosent over bankens egne prognoser.

Nordea Markets fremhever også at DNB hadde en ren kjernekapitaldekning på 12,6 prosent ved utgangen av tredje kvartal 2014, inkludert 50 prosent av overskuddet for kvartalet, fra 12,1 prosent ved utgangen av andre kvartal 2014. Dette overgår deres prognose på 12,2 prosent.

Analytikerne i Nordea mener at dette er positivt for utsiktene for utbytte fra DNB. Nordea anbefaler «hold», med kursmål 116 kroner aksjen.

DNB sluttet opp 4,7 prosent til 120,40 kroner per aksje, omsatt for 825 millioner kroner.

Sterkere enn ventet

Rec Solar rapporterte et sterkere kvartal enn ventet på grunn av høyere prispremier og lavere kostnader, det skriver Swedbank i en oppdatering.

Rec Solar slår forventningene  

Meglerhuset høyner anslaget for resultat per aksje i 2014 og 2015 på grunn av høyere forventinger til gjennomsnittlig salgspris og god visibilitet for 2015.

Rec Solar meldte om ytterligere to kontrakter for leveranse av solpaneler i det nordamerikanske markedet før de la frem kvartalsrapporten torsdag.

Swedbank tror kontraktene, som er inngått til gode priser, vil gi høye marginer i 2015.

Meglerhuset har en «sterk kjøp»-anbefaling på Rec Solar med kursmål 130 kroner.

Rec Solar sluttet opp 12,2 prosent til 85,30 kroner per aksje, omsatt for 88 millioner kroner.

Hovedindeksen på Oslo Børs endte ned 0,25 prosent til 573,13 poeng, omsatt for 5,2 milliarder kroner.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.