Børsferskingen Entra fikk et resultat før skatt på 520 millioner kroner før skatt i tredje kvartal 2014, mot et resultat på 107 millioner kroner i tilsvarende kvartal året før.

Det opplyses i eiendomsselskapets kvartalsrapport, fremlagt publisert torsdag.

Driftsinntektene var 467 millioner kroner i kvartalet (380).

Verdiendringer på eiendomsporteføljen var 354 millioner kroner i kvartalet (-102).

Entra venter at andelen ikke-utleide kontorer i Oslo vil falle fremover, som et resultat av lavere nettotilbud av nye kontorarealer i markedet, hensynstatt konverteringer av eldre arealer til boliger eller andre formål.

I Entras andre markeder, har andelen ikke-utleide kontorer økt noe siden utgangen av 2013. Utviklingen har imidlertid stabilisert seg, og ventes å forbli på de nåværende nivåene.

Selskapet viser til at effektiv drift, god prosjektgjennomføring og aktiv porteføljeforvaltning er de viktigste parameterne for å levere målet om lønnsom vekst.

Fremover vil Entra øke fokus på effektivisering av driften, inklusive potensialet for kostnadseffektivitet og operasjonell «gearing».

Les også:

Stormberg-sjefen i video til ansatte: Vil ha syke på jobb

Sveaas tullet med orklasjefens stol på styrerommet: - Det skulle jeg aldri ha gjort

I morgen kunne Arbeiderpartiet overtatt regjeringsmakten alene  

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.