– Det å ta slike virkemidler i bruk er det vanskeligste vi gjør som politikere, og absolutt siste utvei, sier Hareide til NTB.

Avgjørende for KrFs ja er at beslutningen ikke bryter med folkeretten, og at regjeringen har en «helhetlig tilnærming som også omfatter humanitær bistand».

– Et militært bidrag fra Vesten er ønsket av en samlet region. Rundt 50 land deltar. Situasjonen er en helt annen enn for elleve år siden.

Hareide ser problematiske sider ved engasjementet i Afghanistan også, men KrF gir regjeringen tilslutning også på dette punktet.

– Det er ikke uproblematisk å trekke seg ut på kort tid heller, sier han.

KrF-lederen er ellers glad for at spørsmålet om norsk militær tilstedeværelse blir gjenstand for debatt i stortingssalen i og med at regjeringen har varslet en redegjørelse om saken.

Les også:
Norge sender soldater til Irak og Afghanistan  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.