SAS har fredag solgt bygningen på den tekniske basen på Oslo Lufthavn Gardermoen for 650 millioner kroner til Oslo Pensjonsforsikring, opplyser selskapet i en børsmelding.

«Transaksjonen gir ingen salgsgevinst eller likviditetseffekt for SAS, men vil senke de årlige kostnadene. SAS har samtidig med salget inngått en15 årig leieavtale med rett til forlengelse», opplyser selskapet til DN.

- Vi er godt fornøyde med dette salget som gir oss en ny langsiktig og solid eier som har forstått byggets sentrale betydning for den flyoperative infrastrukturen på OSL, sier eiendomsdirektør i SAS, Bjørn Frivold.

Bygningen er solgt etter at SAS har benyttet seg av en opsjonsavtale på kjøp av bygningene fra APAB som har stått som tidligere eier.

Les også:

- Fortsatt er gjeldsveksten høyere enn inntektsveksten

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.