Bildelprodusenten Kongsberg Automotive har mottatt en kontrakt for produksjon av bilsetekomfortkomponenter av to tyske OEM-aktører, verdt 250 millioner euro over ni år, ifølge en melding fredag.

De aktuelle bilene er innenfor en rekke segmenter, og den første modellen vil starte produksjon i tredje kvartal 2017.

- Denne tildelingen viser at Kongsberg Automotive er en markedsleder innen premium setekomfort. Vi er veldig fornøyde med å få tilliten til og få lov å arbeide med to av de beste bilprodusentene i verden, sier konserndirektør for bilinteriør i Kongsberg Automotive, Scott Paquette, i en kommentar.

Paquette sier videre at selskapets konkurransefortrinn innen blant annet teknologi har bidratt med å sikre kontrakten, og at han venter økt vekst i segmentet for komfortkomponenter for bilseter fremover.

Kongsberg Automotive stiger 8,4 prosent til 6,45 kroner på Oslo Børs.

Les også: ExxonMobil overrasker

Chevron kliner til  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.