Den indre Sjømannsmisjon sin eiendom på Bygdøy i Oslo, med Oslo Sjømannskirke, ble fredag solgt, bekrefter organisasjonen lørdag.

"Begge parter var fornøyd med handelen", heter det i en melding.

Strandtomt, seks mål tomt, en hovedbolig på 790 kvadratmeter og en portnerbolig på 130 kvadratmeter er noen av fasilitetene som følger med eiendommen i Admiral Børresens vei 4 på Bygdøy.

Strandperlen ble lagt ut til salgs for 70 millioner kroner i august. Men den store interessen uteble.

Den indre Sjømannsmisjon (DISM) fikk overta Oslo Sjømannskirke for én krone i 1985, under forutsetning av at det skulle drives kristen virksomhet der.

Den økonomisk pressede organisasjonen så imidlertid ingen annen mulighet enn å legge eiendommen ut for salg.

Generalsekretær i DISM, André Sætre har tidligere uttalt at salget var helt avgjørende for den videre driften av organisasjonen.

– Salget er et være eller ikke være for Den indre Sjømannsmisjon. Vi ser det slik at bygningen på Bygdøy ikke kan være viktigere enn hele misjonsorganisasjonen, sa Sætre til DN nylig.

Han ønsker ikke å kommentere salget lørdag utover at det har vært forhandlinger i noe tid, som ble konkludert fredag.

- Både selger og kjøper er fornøyd, sier Sætre.

Kjøper ønsker foreløpig ingen publisitet om navn eller kjøpesum, fremgår det av dagens melding. Heller ikke megler ønsker å uttale seg overfor DN lørdag.

Den nye eieren overtar eiendommen 1.juli 2015.

Les også:
Friele utfordrer Hansa Bryggerier
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.