Tåtøy Hovedgård i Kragerø-skjærgården er solgt etter at prisen ble kuttet med mer enn 30 millioner kroner, skriver TA.no.

Eiendommen på 650 mål ble opprinnelig lagt ut for 50 millioner kroner, men er kjøpt for 18,1 millioner kroner, opplyses det.

Kjøper er den kjente mangemilliardæren og Oslo-baserte eiendomsinvestoren Ivar Erik Tollefsen (53), som gjennom utleieselskapet Fredensborg eier Tåtøy Hovedgård AS, som ble etablert tidlig i oktober og som står som eier.

Ivar Tollefsen, Fredensborg AS.
Ivar Tollefsen, Fredensborg AS. (Foto: Pressebilde)
Fra en karriere som DJ og rallykjører har Tollefsen bygget seg opp som en av landets største utleiere av eiendom.

Med en antatt formue på 6,2 milliarder kroner, rangeres han som landets 23. rikeste, ifølge Kapital.

Ifølge økonomibladet skal Tollefsen ha kvittet seg med leiligheter for 4,5 milliarder kroner på halvannet år, men han sitter fortsatt på en stor eiendomsportefølje med betydelig belåning i Norge, Sverige og Danmark.

Tollefsen eier fra før av flere eiendommer i Kragerø, og er blant annet involvert i driften av Tollboden restaurant ved Blindtarmen i Kragerø, ifølge TA.

Eiendomsinvestoren og klatreren er også i ferd med å bygge et enormt hyttepalass et annet sted på Tåtøy.

Tollefsens eksisterende hytteprosjekt på Tåtøy. Foto: Aleksander Nordahl
Tollefsens eksisterende hytteprosjekt på Tåtøy. Foto: Aleksander Nordahl (Foto: DN)
Hytten, som er på 100 kvadratmeter over bakkenivå, vil få en kjeller i to etasjer på til sammen rundt 1000 kvadratmeter.

Les også: Underjordisk luksus i vannkanten

Tåtøy Hovedgård dekker store deler av Tåtøy, som ligger noen minutter med båt fra Kragerø sentrum, og har rundt 200 fastboende.

Tåtøy ble benyttet som lystgård for Kragerø-folk frem til 1860-tallet, selve hovedhuset, der det står i dag, antas å være oppført rundt 1840.

Bakgrunnen for salget var at ingen av eierne som arvet eiendommen hadde anledning til å bo der eller råd til å kjøpe ut de andre.

Eiendommen har vært i markedet i flere år, og familien avviste for omlag ti år siden et bud på 50 millioner kroner da tidspunktet var feil.

Eiendommen på 650 mål består blant annet av hovedgården, en rekke bryggeplasser, strandlinjer, 71 festetomter, 22 ubebygde hyttetomter og 15-17 tomter regulert for boligbygging.  Flere luksusmeglere reagerte likevel på prisantydningen på 50 millioner kroner da den ble lagt ut for rundt fire år siden.

650 MÅL. Eiendommen Tåtøy omfatter den østlige delen og midten av øya Tåtøy, sør for Kragerø sentrum.
650 MÅL. Eiendommen Tåtøy omfatter den østlige delen og midten av øya Tåtøy, sør for Kragerø sentrum. (Foto: Aktiv Eiendomsmegling)

Eiendomsmegler Terje Tinholt i Nordvik & Partnere, som hadde oppdraget den gang, fnøs av kritikken.

- Det går minst hundre år mellom hver gang en så stor eiendom legges ut på markedet, sa han da.

Ifjor vår kuttet han imidlertid prisen med to millioner kroner. Deretter ble prisen igjen kuttet med 11 millioner kroner på høsten.

-  Vi har kuttet prisen, eller rettere sagt, vi har endret pris-ideen. Nå har vi gått mer konkret til verks etter å ha fått indikasjoner fra interessenter om hvor riktig pris ligger, sa megleren til DN da.

Tinholt sa også at det ikke var noen garanti for at den innsendte reguleringsplanen gikk gjennom hos Kragerø kommune eller hos departementet. Dessuten var det heller ikke sikkert at de planene som selgerne har skissert er i tråd med det en eventuell kjøper ser for seg.

Deremed uteble interessen.

I september i år ble prisen så halvert fra opprinnelig prisantydning, til 25 millioner kroner. Samtidig ble Tinholt byttet ut med megleren som opprinnelig hadde oppdraget.

- Jeg tror dette er en pris som er spiselig i dagens marked, sa daglig leder Ronny Jørstad ved Aktiv eiendomsmegling Kragerø til DN i september.

Det er sålangt ikke er gitt klarsignal for utvikling av eiendommen. Men i forbindelse med rullering av kommunens arealdelplan i vinter, ble det søkt om rundt 70 boligenheter og 25 fritidsboligenheter, ifølge megleren.

Les også:
- Ingen grunn til å skape panikk  

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.