Designet «Det norske landskap» fra Neue Design Studio vant konkurransen for ID-kort og nye pass, som Politidirektoratet og Kripos utlyste i februar.

«Det har et tema som både viser norsk identitet og gjør at passet fremstår som et verdidokument. Konseptet vil gjøre dokumentene folkelig forankret og allment aksepterte», skriver juryen i sin begrunnelse.

– Misbruk av identitetsdokumenter er et økende problem. Vår målsetting er større utbredelse av sikre identitetsdokumenter som er enkle å kontrollere. Dette vil bidra til å forebygge og bekjempe kriminalitet knyttet til misbruk av identitet, sier Annar Bohlin-Hansen, som leder direktoratets program for ID og pass.

Det nasjonale ID-kortet skal fungere som reisebevis i Schengen, som elektronisk ID-kort for pålogging på offentlige tjenester og som ID-kort. Det er ikke bestemt om det blir obligatorisk å skaffe seg kortet.

Les også:
Han kan bruke 220 milliarder kroner
Last ned Visa-kortet til mobilen
Sjeføkonom: Renten kan bli null også i Norge (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.