Nominasjonskomiteen i Oslo Fremskrittsparti vil vrake Carl I. Hagen som partiets toppkandidat ved kommunevalget i Oslo neste år, men den 70 år gamle veteranen vil kjempe for sitt politiske liv.

– Hagens tid er ute. Det er på tide å slippe til nye krefter, sier Christel Gundelach, bystyrerepresentant for Frp i Oslo til Dagbladet.

Gundelach har ingenting å utsette på jobben Hagen har gjort i Oslo.

– Jeg synes det er hyggelig å ha eldre partiveteraner på lista. Men hvorfor kan ikke Carl være fornøyd med tredjeplassen? Jeg fatter ikke hvorfor Carl på liv og død må kjøre en kampanje mot Camilla Wilhelmsen om førsteplassen. Det viser hvor store tanker Carl I. Hagen har om seg selv og er kanskje ikke det som gagner partiet best, fortsetter hun.

Klar til kamp

Hagen gjør det klart at han ikke vil gi seg uten kamp.

– Jeg har gjort det klart at for nominasjonskomiteen at jeg uansett vil være kandidat til førsteplassen. Ingen ting er avgjort før på nominasjonsmøtet 1. desember. Jeg føler at jeg gjør en bra jobb som gruppeleder. Jeg følger godt med selv om jeg ikke graver meg ned i masse detaljer. Selv om jeg er blitt 70 år, så betyr ikke det at jeg ikke kan fortsette i politikken, sier Carl I. Hagen til Dagbladet.

I dag har Frp fire av i alt 59 representanter i bystyret, men håper å øke til seks neste år.

 

Les også: Frp under 10 prosent – dårligste måling på 19 år

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.