Daværende næringsminister Trond Giske ble ikke informert om Vimpelcoms utbetalinger til det korrupsjonssiktede selskapet Takilant da han møtte Telenor-sjefen i 2012.

– Disse kontoutskriftene er ny informasjon for meg, sier Trond Giske til Klassekampen tirsdag.

I oppslag lørdag og mandag har Klassekampen dokumentert hvordan det Telenor-eide selskapet Vimpelcom betalte totalt 55 millioner dollar til det korrupsjonssiktede selskapet Takilant gjennom overføringer i 2007 og 2011.

Pengene skal ha vært betaling for lisenser til å komme inn på det usbekiske telemarkedet, og har klare likhetstrekk til en korrupsjonssak som førte til at toppledelsen i det svenske selskapet TeliaSonera måtte gå av i 2012.

Ble beroliget i 2012

Etter Teliasonera-skandalen kalte daværende næringsminister Trond Giske ledelsen i Telenor inn på teppet. Etter et møte med Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas, fortalte næringsministeren til Dagens Næringsliv at han hadde blitt beroliget.

– Det er vesentlige forskjeller mellom det som ligger i Teliasonera-saken og det som ligger i Vimpelcom-saken, sa Giske i desember 2012.

I dag sier Giske til Klassekampen at han aldri i sin tid som næringsminister ble informert om betalingene mellom Vimpelcom og Takilant.

– Vi fikk en muntlig forklaring der Telenor forsikret oss om at de fulgte opp alle spørsmål som ble reist i denne saken. Vi så ikke på betalinger eller enkelttransaksjoner mellom aktører, sier Giske om møtet i 2012.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Vimpelcom kan ha tjent 1,7 milliarder på bestikkelser

 

Telenor kan ikke redegjøre


Telenor var ukjent med kontoutskrift