Norwegians administrerende direktør Bjørn Kjos ber det amerikanske transportdepartementet (DOT) om å godkjenne søknaden om permanent flytillatelse for det irske datterselskapet Norwegian Air International (NAI) i en tale i Washington DC i dag.

Det opplyses i en pressemelding torsdag.

På høy tid

Norwegian mener det er på høy tid at amerikanske myndigheter godkjenner søknaden fra Norwegians EU-baserte langdistanseselskap, NAI, som fikk sin irske driftstillatelse i februar, fremgår det.

Søknaden om amerikansk flytillatelse har vært til behandling siden og har blitt kraftig motarbeidet av konkurrenter og deres fagforeninger, opplyses det.

- Det har tatt altfor lang tid for DOT å oppfylle sitt juridiske ansvar og godkjenne NAIs søknad. Vår visjon er at «alle skal ha råd til å fly», et prinsipp vi har til hensikt å videreføre, også med Norwegian Air International og flygningene mellom USA og Europa, sier Kjos i pressemeldingen.

Oppfyller alle krav

NAI oppfyller alle lovbestemte og regulatoriske krav for å fly til og fra USA, fremgår det av meldingen.

«Den viktigste årsaken til at Norwegian har etablert langdistanseselskap i Irland er tilgangen til trafikkrettigheter i EU som ikke EØS-landet Norge har i dag. Gjennom å ha fotfeste i EU kan Norwegian i fremtiden tilby en rekke nye internasjonale ruter», heter det i meldingen.

Norwegian Air Shuttle flyr i dag rutene mellom Europa og USA.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

LO-ansatte trapper opp streiken

- Derfor ble veksten lav