Vishy Anand gikk offensivt ut i det tiende partiet og har satt verdensmesteren under press.

Magnus Carlsen vendte tilbake til Grünfeld-indisk forsvar som han brukte i det aller første partiet i matchen. Vishy Anand kvitterte raskt og var åpenbart forberedt på denne muligheten.

Computerne viste tidlig en markant fordel til den indiske utfordreren og stadig er pilen faretruende langt over på Anands side. Likevel har nordmannen gode muligheter til å sikre en viktig remis som bringer ham stadig nærmere tittelen.

Carlsens strategi i matchen er tydelig nå: Han satser alt på å forsvare seg med de svarte brikker. I det 18. trekket har nordmannen tilbudt dronningavbytte. I et sluttspill uten dronninger på brettet øker remistendensen.

Det mest sannsynlige utfallet av dagens parti er remis, men jeg forventer at Magnus Carlsen må svette en del før man er der.

Les også:

Analyse av første parti her.

Analyse av andre parti her.

Analyse av tredje parti her.

Analyse av fjerde parti her.

Analyse av sjette parti her.

Analyse av åttende parti her.

Analyse av niende parti Antiklimaks! (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.