Som DN skrev i går, arrangerte EAT - Gunhild Stordalens hjertebarn - og Folkehelseinstituttet mandag kveld debatt om matsikkerhet.

Stordalen leder i dag arbeidet med initiativet fra sykehuset i Nederland sammen med teamet som er basert i Oslo. I slutten av oktober ble legen alvorlig syk med den livstruende diagnosen systemisk sklerodermi.

Mandag kveld måtte Camilla Stoltenberg, direktør ved Folkehelseinstituttet, naturlig nok åpne debatten alene. VG skriver at hun hadde med seg en beskjed fra Stordalen:

- Gunhild skrev til meg at det viktigste for henne nå er at Eat fortsetter med full styrke mens hun er syk. Jeg skrev tilbake at det viktigste er at hun blir frisk. Hun svarte: Selvsagt skal jeg bli frisk. Jeg vil at Eat skal gjøre en forskjell globalt, som merkes på Richters skala, sa Stoltenberg, ifølge avisen.

Stoltenberg sier videre at debatten om mat og antibiotikaresistens kom i stand etter at hun sammen med Stordalen og Hege Gjessing i Legeforeningen diskuterte hvordan Norge kan følge opp det som startet med Eat Forum i Stockholm.

- Dette er de store temaene vi står overfor nå. Selv om situasjonen rundt antibiotikaresistens er god i Norge, går det ikke bra i verden for øvrig. Det betyr at vi få problemer med bruken av antibiotika, som vi har hatt nytte av i 70 år, sier Stoltenberg til VG.

President Hege Gjessing i Legeforeningen sier til Dagens Næringsliv at hun først ble kontaktet av Stordalen i forbindelse med hennes prosjekter.

- Det har vært en stor glede å bli kjent med Gunhild, som er en inspirasjon å jobbe sammen med, sier hun.

Les alt om saken:
Hele intervjuet med Gunhild og Petter Stordalen(NB. krever innlogging)
«Hvis jeg ikke dør, hvordan kommer livet mitt til å bli?» (kortversjon)
- Senest denne uken har jeg fått meldinger fra henne. Hun hviler ikke
- Sier som Schwarzenegger: I´ll be back!!
Hun deler skjebne med 500 personer i Norge
- Dette er litt flashback. Man blir jo lamslått og sjokkert
- Et globalt og ganske skummelt problem  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.