Bakgrunnen for løslatelsen av daglig leder av Sollihøgda Seniorpensjonat er en anke av fengslingskjennelsen fra hennes advokat Mette Yvonne Larsen. Oslo tingrett utvidet forrige uke fengslingen av både daglig leder og medeier av Sollihøgda Seniorpensjonat med to uker. De to hadde da sittet varetektsfengslet i åtte uker etter at de ble pågrepet og siktet for tyveri, hvitvasking og økonomisk utroskap. Duoen erkjenner delvis straffskyld (se faktaboks).

Borgarting lagmannsrett skriver i kjennelsen at den etter en gjennomgåelse av dokumentene i saken «ikke kan se at det fortsatt er skjellig grunn til å mistenke siktede for tyveri».

- Det er sammenfallende med hva vi etter gjennomgåelse av saken har ment hele tiden – at det ikke er skjellig grunn til å mistenke at hun har stjålet noe overhodet og slett ikke fra beboere ved Sollihøgda, sier advokat Mette Yvonne Larsen.

Ikke enig

Det eksklusive pensjonatet ligger rett utenfor Oslo og leier lokaler av milliardær Olav Thon. Det var i slutten av september at daglig leder og hennes makker, som også jobber på eldrehjemmet, ble pågrepet. Det hele startet med en anmeldelse av et smykketyveri fra en av beboernes pårørende. De siktede har hele tiden nektet straffskyld for tyveri.

Etter dette ble siktelsen mot daglig leder utvidet til også å omfatte økonomisk utroskap og selvvask – hvitvasking av utbytte fra en straffbar handling man selv har begått. Dette er forhold daglig leder har erkjent.

Oslo politidistrikt har tidligere begrunnet en fengsling med en fare for at siktede vil forspille bevis i saken ved å «kontakte andre involverte i saken og påvirke dem eller samordne forklaringer».

Lagmannsretten derimot mener det ikke foreligger bevisforspillelsesfare og viser til at deler av siktelsen er erkjent av daglig leder.

«Lagmannsretten understreker at det at etterforskningen ikke er ferdig, kan ikke i seg selv begrunne en fengsling».(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.