Minst 120 mennesker skal ha blitt drept og 270 såret i et bombeangrep mot en moské i Kano, Nigerias nest største by.

Det opplyser en anonym tjenestemann i redningstjenesten til nyhetsbyrået AFP. Dødstallet skal være basert på hvor mange døde som er kommet inn til bare ett av byens sykehus.

– Disse tallene vil stige, sa tjenestemannen.

Vitner opplyser at det var minst to eksplosjoner i moskeen, som ligger i gamlebyen i den nigerianske storbyen.

Moskeen ligger vegg i vegg med palasset til emiren av Kano, den islamske geistlige med nest høyest rang i landet.

Flere bomber

– To bomber har eksplodert i den store moskeen, bare noen sekunder etter at bønnen startet. En tredje bombe gikk av på en vei i nærheten. Eksplosjonene ble fulgt av at politiet åpnet ild for å skremme bort potensielle angripere, sier Aminu Abdullahi.

Emir Muhammad Sanusi av Kano er en av Nigerias mest kjente muslimske ledere. Han var inne i moskeen da angrepene skjedde på gårdsplassen utenfor.

I forrige uke tok emiren til orde for at folk nord i Nigeria burde ta til våpen i kampen mot den militante islamistgruppen Boko Haram. Han trakk også det nigerianske militærets evner til å beskytte landets sivilbefolkning og bekjempe opprøret, i tvil.

Trolig Boko Haram

Reuters melder at minst én av bombene eksploderte da folk strømmet til moskeen for å delta i fredagsbønnen.

– Disse menneskene har bombet moskeen. Jeg står ansikt til ansikt med folk som skriker, forteller reporteren Chijjani Usman, som selv bor i bydelen der angrepet skjedde, og som var til stede for å be.

Ingen har så langt tatt på seg skylden for angrepet, men Boko Haram har gjennomført en rekke angrep mot Kano tidligere. 14. november ble seks mennesker drept da gruppen angrep en bensinstasjon i byen.

Opprørerne har i fem år kjempet for å opprette en islamsk stat i det nordlige Nigeria. Gruppen har en svært ytterliggående tolkning av islam. Boko Haram kan oversettes til «vestlig utdanning er synd», og den antas å ha drept et sted mellom 5.000 og 13.000 personer siden 2009.

Opp mot én million er drevet på flukt, ifølge Flyktninghjelpen.

LES OGSÅ: Drøftet aktivisters rettigheter med russiske ledere

Vegdirektøren sykemelder seg  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.