Del to av den omfattende straffesaken mot finansakrobaten skulle startet i Oslo tingrett i dag. Det var satt av 14 uker, men rettssaken er nå utsatt.

- Vi er blitt enige om at Christer Tromsdal skal avgi ny forklaring om de forholdene som står i tiltalen. Med det som bakgrunn er det hensiktsmessig å utsette rettssaken et par uker, sier førstestatsadvokat Geir Kavlie i Økokrim til DN.

Inhabil fagdommer

Christer Tromsdal skulle i dag stått tiltalt i Oslo tingrett sammen med tidligere eiendomskonsulent Anthony Bratli og kunsthandler Terje Hvidsten. Trioen ble i 2012 idømt lange fengselsstraffer for grove bedragerier, blant annet etter salget av to svenske hoteller til det Økokrim mener var overpris, 34,5 millioner svenske kroner. De tre fikk også inndratt vel 20 millioner og ble dømt til å betale mellom 27 og 15 millioner i erstatning til Obbhult Invest, som kjøpte hotellene.

Men Borgarting lagmannsrett opphevet i september i fjor denne dommen på grunn av en inhabil fagdommer, og saken måtte dermed opp til ny behandling i tingretten. De tre tiltalte har så langt nektet straffskyld, og førstestatsadvokat Geir Kavlie forteller at det kun er Tromsdal som skal avgi ny forklaring.

Anket fengselsstraff

- Foreløpig er det ikke noe å si om dette. Min klient skal avgi ny forklaring, så får vi se hva som kommer ut av det, sier forsvarer Erling Lyngtveit i advoatselskapet Hjort.

Christer Tromsdal ble i januar i år dømt til fengsel i tre år og ni måneder for grove bedragerier i del en av sakskomplekset. Ett år av straffen ble gjort betinget med en prøvetid på to år. 45-åringen ble også dømt til å tåle inndragning av 2,7 millioner kroner og til å betale erstatning til både Santander Consumer Bank og GE Money bilfinans. Denne dommen ble anket, men Borgarting lagmannsrett nektet i oktober å slippe inn anken til ny behandling.

Forsvarer Erling Lyngtveit opplyser at ankenektelsen er anket inn for Høyesterett, og at man venter på en avgjørelse på om straffesaken tas opp til ny behandling eller ikke.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.