Fra oktober til november steg Obos-prisene 0,3 prosent.

I november var den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for Obos-boliger i Oslo-området 44.708 kroner, mot 44.553 i oktober.

- Prisøkning på fire prosent i 2015

Dette tilsvarer en økning i kvadratmeterprisen på 10,4 prosent sammenlignet med november 2013.

Hittil i år har prisene steget med hele 11,97 prosent.

- Statistikken bærer preg av at julen nærmer seg. Prisene har stabilisert seg på et høyt nivå. Vi tror på en prisøkning på fire prosent i 2015, sier kommunikasjonsdirektør Åge Pettersen.

For hele landet sett under ett var den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for brukte Obos-tilknyttede boliger 41.653 kroner i november. Dette er 0,3 prosent høyere enn i oktober, og 7,2 prosent høyere enn i november 2013.

- Solgte nesten 100 flere boliger

I november ble det foretatt 717 eierskifter tilknyttet Obos, mot 934 i oktober og 629 boliger i november 2013.

- Antall solgte boliger i november er høyt. Obos solgte nesten 100 flere boliger i år i forhold til november 2013, sier Pettersen.

Fredag la Garanti Eiendomsmegling frem sine november-tall. De viste en stigning på 0,8 prosent.

 

Onsdag legger eiendomsmeglerbransjen frem den landsomfattende bruktboligstatistikken for november. Se tallene først på DN.no!

 

Les også:

- Boligprisene stiger med nesten én prosent for andre måned på rad

Oslo-leilighet solgt for 255.000 kroner kvadratmeteren  

- Kutt i arveavgiften har presset opp boligprisene  

- Kan unngå boligprisfall i desember

- Leilighetssalget viser en meget sterk utvikling  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.