Datatilsynet mener bedriften Windsor Door brøt loven da den installerte GPS-sporing i firmabilene og sammenholdt datainformasjonen med den ansattes timelister, skriver Aftenposten.

Ifølge avisen ville bedriftsledelsen bruke dataene for å underbygge påstanden om at det var grunnlag for oppsigelse. Den ansatte, tillitsvalgte og en LO-advokat gikk imidlertid gjennom materialet og tilbakeviste bedriftens anklager. Den ansatte fikk dermed tilbake jobben.

Advokaten fra LO klaget saken inn for Datatilsynet, som i slutten av november konkluderte med at personopplysningsloven var brutt. Dermed fikk bedriften et overtredelsesgebyr på 100.000 kroner.

Windsor Door mener boten fra Datatilsynet er altfor høy, og kommer til å levere en anke til Personvernnemnda.

– Vi får akseptere at vi har trådt feil, men vi har ikke skadd noen eller gjort dette for å oppnå økonomisk vinning, sier distriktssjef Knut Fuglestad til avisen.

Les også:
Tetter «spritslusa»
- Her bodde 13 bilvaskere
Leiligheter blir inntil 400.000 kroner billigere  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.