Rec Silicons finansielle posisjon er sterk, og selskapets soliditet vil ikke bli påvirket dersom kinesiske myndigheter fjerner et smutthull som har gjort at selskapet har unngått å betale en toll på 57 prosent på silisium til Kina.

Det sier konsernsjef Tore Torvund i Rec Silicon til TDN Finans tirsdag.

- I natt kom den en beslutning i USA om at det blir permanent toll på solpaneler solgt fra Kina til USA. Det angår ikke Rec Silicon dirkete, men det har vært koblet til at den blir møtt med en toll på superrent silisium fra USA til Kina, sier Torvund til TDN Finans.

- Det har vært mye rykter og spørsmål blant analytikerne og investorene rundt dette, så vi ønsker å fortelle hvordan vi ser på situasjonen, sier Torvund.

Torvund sier det er usikkerhet, og at de har valgt å akseptere noe lavere priser for å ikke bygge opp lager, og gir et estimat på inntjening i fjerde kvartal og vår finansielle situasjon.

- Den finansielle posisjonen opplever vi som sterk, og selv om vi møter noen problemer fremover vil ikke det gå utover vår soliditet, sier Torvund.

Rec Silicon venter en ebitda på 35-40 millioner dollar i fjerde kvartal, mens konsensus i markedet var rundt 45 millioner, ifølge Torvund.

-Det er noe lavere enn konsensus, sier Torvund, og viser til den lavere salgsprisen i Kina.

Torvund har vært i møte med kinesiske myndigheter i desember, og de har ikke sagt om at det er en sammenheng mellom tollen Det amerikanske handelsdepartementet har innført og «process in trade»-avtalen.

-Vi har vært mindre bekymret enn det investorene har vært, sier Torvund.

Dersom «process in trade»-avtalen forsvinner må Rec Silicon betale en toll på 57 prosent.

-Vi har verdens laveste kostnader, så det vil ikke påvirke vår produksjon. Vi vil ha en positiv kontantstrøm selv om vi betaler 57 prosent toll, sier Torvund.

Rec Silicon vil prøve å selge mindre silisium til Kina dersom tollen innføres, og det er da primært i Sør-Korea, Taiwan og Singapore.

Rec Silicon har inngått en joint venture med kinesiske Shaanxi Non-Ferrous i Yulin.

-Vi har rimelig god kontakt med kinesiske selskaper og kinesiske myndigheter, så forhåpentligvis klarer vi å finne en løsning på dette, sier Torvund.

Les også:

- Vår «lillefar» Putin finner en utvei

Dette er meldingen russerne nå blir møtt med i Apple-butikken

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.