Kjell Inge Røkke vil reise et nytt høyhus på Fornebu, skriver Budstikka onsdag.

Det nye bygget, som avisen har døpt «Røkke-tårnet»,  skal bygges på Fornebu og kan bli 140 meter høyt med 40 etasjer. Det vil i så fall bli Norges høyeste bygg.

Røkkes høyhus kan inneholde hotell, kontorer, konferansesenter og boliger.

Det er Aker-selskapet Fornebuporten AS som står for prosjektet. Kjell Inge Røkke er største aksjonær i Aker og kontrollerer 66,66 prosent av aksjene.

Høyhusplanen er en del av et stort prosjekt for Fornebuporten, som Aker-konsernet nå legger frem for Bærum kommune. Planene er utarbeidet i samarbeid med arkitektkontoret A-lab. Sammen foreslår de en ny og større utbygging enn det som allerede er regulert på Fornebu i dag.

Les også: Kjell Inge Røkke flytter fra Aker brygge

Aker har gjennom Fornebuporten til nå forpliktet seg til å investere rundt fire milliarder kroner i Fornebu-området. Dersom politikerne i Bærum sier ja til de nye utbyggingsplanene, kan dette beløpet strekke seg opp mot ti milliarder kroner.

Innen 2016 er omme vil det jobbe nær 3.000 mennesker i Fornebuporten. Fullt utbygd kan det bo og arbeide mellom 10.000 og 12.000 personer der. Kjell Inge Røkke skal selv jobbe der, ifølge Budstikka. Neste sommer flytter Røkke hele Aker-konsernet fra Aker Brygge til Fornebu.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Fast-topp nektes å anke skyldspørsmålet

- Vi savnet sentralbanken igår

- Norsk økonomi går inn i en mer usikker tid