I løpet av noen få dager har kronen styrket seg med over 70 øre mot euroen. Kronen er i skrivende stund 9,04 mot euro.

- Vi ser noen kommersielle strømmer, det er noen som benytter svake nivåer til å hente valuta. Oljeprisen stabiliserte seg noe, før det så falt videre gjennom dagen igår. Sentimentet er ikke så negativt som det var tirsdag og deler av onsdag, sier valutastrateg Magne Østnor i DNB Markets.

Ifølge ham er det ikke noe annet synlig som forklarer kronens styrkelse de siste to dagene. Samtidig understreker Østnor at det også er uforklarlige faktorer som kommer som konsekvens av bevegelsen vi opplevde tirsdag.

Ymse

- Den er jo helt sjokkartet den bevegelsen vi hadde på tirsdag. Vi kan få litt ymse utslag i dagene etterpå, for dette har satt en «stuck» i hele markedet, sier han.

For kun tre dager siden var det et stort sjokk at en måtte ut med over ni kroner for en euro. Nå er imidlertid valutastrategen forbauset over at kronen ikke er svakere.

- Jeg er litt overrasket over at vi er under 9,10 mot euro. At vi skulle komme ned igjen fra toppen på tirsdag, det er ikke overraskende, men at vi er her nede på 9,10 det er litt underlig, sier Østnor.

Ikke sterkere enda

Likevel tror Østnor at kronen skal bli svakere igjen, før vi ser en stabil styrkning.

- Jeg er fortsatt av den oppfatning at det er veldig mye som peker mot en svak krone, og kronen er jo svak nå. Akkurat i juledagene mener jeg at vi skal se en svakere krone igjen. Det er mer sannsynlig enn at vi ser en sterkere krone allerede nå. Jeg tror på en sterkere krone på lengre sikt, men ikke riktig enda, påpeker han.

Forventning

Ifølge Handelsbanken Capital Markets er det en annen grunn til at vi ser en styrkning i den norske kronen.

- Kronestyrkingen kan trolig ses i sammenheng med at forventningene til norske pengemarkedsrenter viste en videre oppgang i går, skriver de i dagens morgenrapport.

Følg Dagens Næringslivs børs- og markedssider her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Bankene må ikke holde tilbake mer

Tre milliarder til ett selskap

- Vi har kommet litt bakpå