Det ekstraordinære styremøtet i Helse Møre og Romsdal ble forsøkt holdt åpent over telefon søndag klokka 11. Telefonkonferansen måtte imidlertid lukkes på grunn av mye støy på linjen, noe som gjorde det vanskelig for styremedlemmene å høre hva som ble sagt.

Innkallingen ble sendt ut lørdag kveld, og ordførerne på Nordmøre ba på forhånd om at møtet måtte utsettes. Temaet for møtet er den juridiske vurderingen av prosessen rundt valget av sykehusplassering, etter at en ansatterepresentant i styret ba om dette tidligere i uka.

Fredag ble det kjent at helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) går for å legge det nye sykehuset på Nordvestlandet til Molde. Saken har skapt sterk debatt lokalt, både i helseforetaket og blant folk.

Advokat-notat

I et 13-siders notat som skulle legges fram for styret, konkluderer advokatfirmaet Thommessen med at det ikke foreligger brudd på forvaltningsloven.

I tillegg har advokatfirmaet vurdert påstandene om at Helse Midt-Norge og Helse Møre og Romsdal kan ha brukt diskusjonen rundt sluttavtalen til tidligere direktør Astrid Eidsvik i Helse Møre og Romdal som pressmiddel overfor henne i spørsmålet om valg av tomt til sykehuset. Det er ikke grunnlag for disse påstandene, mener advokaten som har sett på saken.

– Uvanlig

Ordfører- og rådmannskollegiet på Nordmøre – ORKidé – ba på forhånd om at møtet søndag måtte utsettes.

– For det første er det svært uvanlig å innkalle til et ekstraordinært styremøte klokka 20.00 en lørdag kveld, for så å avholde møtet dagen etter, i kirketida på fjerde søndag i advent, skriver ORKidé-leder Ingunn O. Golmen i et brev til styret i Helse Møre og Romsdal.

– I hui og hast

– I hui og hast har et advokatfirma utarbeidet et notat og gitt en vurdering av flere juridiske forhold. I dette notatet viser de til at det sannsynligvis er begått brudd på helseforetaksloven, samtidig som de bagatelliserer virkningene av dette, heter det i brevet fra ordførerkollegiet.

– I tillegg viser advokatfirmaet til at det var et felles styremøte den 12.11.14. Dette er et styremøte hvor det ikke er offentliggjort verken innkalling eller protokoll. Det er i strid med helseforetaksloven, står det videre.

Les også:
Så mye billigere kan boliglånet bli
Rike russere rusher til London
Se hvem og hva som skaper de enorme svingningene i den norske kronen (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.