DNB Markets har utarbeidet en oversikt over hvor mange stillingskutt som er varslet fra den hardt pressede oljebransjen framover. Høyeste anslag nå er på 9.551 stillinger, inkludert innleide arbeidere.

I Aibel er det varslet hele 1.075 jobbkutt. Forbundsleder Hilde-Marie Rysst i Safe sier til Stavanger Aftenblad at tallene viser hvordan kostnads- og prosjektkutt hos operatørselskapene får ringvirkninger for hele bransjen.

Hos oljeserviceselskapet Bilfinger er det varslet stillingskutt på 500, en reduksjon fra de først varslede 600 oppsigelsene:

– Situasjonen er avventende, og vi frykter nye uttak. Vi ser nå at områder som har hatt god arbeidsmengde, opplever dyp krise. Vi opplever at ingen helt vet hva som skal skje, heller ikke oljeselskapene, sier leder i Fellesforbundet hos Bilfinger, Roger Berg-Hansen. (©NTB)

Les mer:

- Det er et tøft klima dnPlus  (krever innlogging)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.