I en uttalelse lørdag kveld viser generalsekretæren både til opptrappingen i de østlige regionene generelt og til havnebyen Mariupol spesielt.

– Jeg oppfordrer Russland på det sterkeste til å stoppe sin militære, politiske og økonomiske støtte til separatistene, stanse destabiliseringen av Ukraina og respektere sine internasjonale forpliktelser, heter det i en uttalelse fra Jens Stoltenberg lørdag kveld.

Ifølge lokale myndigheter ble minst 30 mennesker drept i rakettangrep mot Mariupol lørdag. Partene skylder på hverandre, men ifølge NATO, OSSE og EU ble rakettene avfyrt fra opprørskontrollerte områder.

– I flere måneder har vi sett tilstedeværelse av russiske styrker i Øst-Ukraina og en betydelig økning av tyngre russisk materiell, som stridsvogner, artilleri og avanserte luftvernsystemer, heter det videre.

– Russiske styrker i Øst-Ukraina støtter de offensive operasjonene med kommando- og kontrollsystemer, luftvernsystemer, avanserte bakke-til-luft-raketter, droner, avanserte rakettbatterier og systemer for elektronisk krigføring, sier Stoltenberg.

Les også:
Ulik lønn for samme jobb

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.