Med tredjeplass i Marcialonga i 2014 satte Jørgen Aukland rekord med ti pallplasseringer totalt i den italienske skiklassikeren. I år havnet han utenfor pallen.

- Dette var mitt verste Marcialonga noensinne, sier Aukland til DN etter søndagens renn.

- Det var hardt å henge med i år, og bakken var spesielt tung. Jeg har alltid vært veldig sterk der, men i år var det tungt, sier langløperen som går for og trener Team Santander.

Hvorfor tror du det var så tungt i dag?

-Det var stor fart underveis, og jeg er bedre jo lengre distanse det er.

Så det burde vært lengre løype for din del?

-Nja, man har gode og man har dårlige dager, i år var en dårlig dag, og jeg er skuffet over det, men veldig glad på laget sin vegne, sier Aukland.

To pallplasseringer til laget

Som god taper og lagspiller er han likevel fornøyd med at laget klarte å få i land seieren for Tord-Asle Gjerdalen, som kom i mål på 2.05.15. Tre sekunder bak kom Anders Aukland. Øystein Pettersen fra Team United Bakeries tok tredjeplassen på tiden 2.05.21

Petteresen har ikke gått Marcialonga før, og på pressekonferansen i går uttalte han at den siste bakken ikke var så ille som han hadde blitt forespeilet. DN har ikke lyktes å få kommetar fra han i dag.

Jørgen Aukland endte til slutt på en 8. plass 32 sekunder bak Gjerdalen.

I kvinneklassen vant østerriske Katerina Smutna foran Laila Kveli og Seraina Boner fra Sveits.

Snømangel gjorde at Ski Classics-rennet ble kortet ned fra 70 til 57 kilometer.

Auklands samboer gikk på nesten blanke ski

Da DN snakket med Jørgen Auklands samboer, Marianne Fjeld før rennet hadde hun som mål å gå under fem timer. Det var før hun visste at distansen ble kortet ned fra 70 til 57 kilometer.

-Jeg kom inn på 3.14

Det er en veldig god tid selv med tanke på kortere distanse, hvordan var det å gå?

-Det var raskt føre, så det gikk fort nedover dalen, forteller Fjeld, som valgte å gå nesten uten feste.

-Jeg hadde litt feste, men ved passering på VM-stradion (Val Di Fiemme, journ.anm.) var det ganske blankt under skiene, sier Fjeld som i forkant av rennet hevdet hun ikke var sterk nok til å stake.

-Jeg burde nok gått mer på rulleski, men det gikk ganske bra, sier Fjeld som fikk på litt feste før siste bakken.

Resultatene fra rennet

DN.no kommer med mer fra Marcialonga.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.