Snøen lavet allerede ned en rekke steder i det nordøstlige USA mandag formiddag. Det er varslet snøstorm fra New Jersey til Canadas grense, og det er også utstedt flomvarsel i kystområdene.

Myndighetene har bedt folk langs hele østkysten om å holde seg hjemme når Juno slår inn for fullt mandag kveld og natt til tirsdag lokal tid.

Meteorologene har varslet at det enkelte steder kan komme opptil en meter snø, og det fryktes at stormen kan fullstendig lamme deler av delstaten New York og alle de seks delstatene i New England.

– Mitt budskap til alle newyorkere er at de forbereder seg på noe som er verre enn vi noen gang har opplevd. Ikke undervurder stormen, sier New Yorks borgermester Bill de Blasio.

Guvernørene i New York og New Jersey har erklært unntakstilstand og bedt folk om å reise hjem fra jobben tidlig mandag. Kollektivtrafikken i New York skulle stenges delvis allerede mandag kveld, mens myndighetene vurderer et reiseforbud dersom været blir for dårlig. Dessuten står nasjonalgarden klar til å bistå dersom det trengs.

Over 5.800 flygninger er blitt innstilt i, til og fra USA mandag og tirsdag, ifølge flightaware.com. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.