Barclays kutter kraftig i sine estimater for gjennomsnittlig oljepris i 2015. Tidligere trodde de på en snittpris for året på 72 dollar for olje fra Nordsjøen, men nå kuttes estimatene med 39 prosent til 44 dollar fatet.

Det fremgår av en oppdatering onsdag.

Oljeprisen er i skrivende stund på 49,4 dollar fatet.

Langvarig

Oljeprisen har falt kraftig de siste månedene, og mange produsenter håper på en snarlig opptur. Men hvis Barclays får rett, kan ventetiden bli lang og tung for mange.

Barclays venter at markedet går inn i en lang periode med overskuddstilbud på olje, som minst vil vare frem til starten av 2016.

Dette fører til at oljeprisene trolig ikke vil komme over 50 dollar fatet i 2015, ettersom bare «gradvis bedring» i oljemarkedet ventes å materialisere seg i år, mener Barclays.

Økt produksjon

Meglerhuset går ut fra at Opec ikke vil endre sin posisjon og at produksjonsveksten i land utenfor Opec vil «fortsette å være godt plantet i positivt territorium», mens det vil ta lengre tid før etterspørselen tar seg opp som følge av de lavere prisene.

Barclays-analytikerne tror for øvrig at Nordsjø-oljen kan falle ned til høyt på 30-tallet før nedgangen avtar.

Les også: Mener oljeprisen har nådd bunnen

Stor tvil om Barents-olje blir lønnsom (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.