De to fiolinene ble laget av den italienske fiolinmakeren Antonio Stradivari i henholdsvis 1684 og 1711.

De sjeldne musikkinstrumentene eies i dag av West Deutsche Landesbank, som var en av landets største inntil finanskrisen rammet den.

Banken, som nå har skiftet navn til Portigon, eier også en sjelden cello laget av den italienske mesteren Giuseppe Antonio Rocca i 1860, samt en rekke kunstverk signert kjente navn som Pablo Picasso, August Macke, Joseph Beuys og Sigmar Polke.

I et forsøk på å kvitte seg med stor gjeld ønsker banken nå å selge unna skattene, noe som har ført til hissige protester i Nordrhein-Westfalen.

Kulturministeren i den tyske delstaten vil nå forsøke å stanse salget for å sikre at de verdifulle instrumentene og kunstskattene forblir i Nordrhein-Westfalen. Dette kan skje ved at de erklæres for «kulturskatter av viktighet for nasjonen». (©NTB)

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.