Israels militæroffensiv mot Gazastripen sist sommer førte til økonomisk nedgang i Palestina.

Den palestinske økonomien har vokst jevnt siden 2006, men fjorårets Gaza-krig satte en stopper for dette, konstaterer Det internasjonale pengefondet (IMF).

På Vestbredden var det rett nok en økonomisk vekst på 4,5 prosent i fjor, mens de israelske angrepene resulterte i en økonomisk nedgang på hele 15 prosent på Gazastripen.

Samlet sett krympet derfor bruttonasjonalproduktet i de palestinske områdene med rundt 1 prosent, viser ferske tall fra IMF.

IMF frykter at det kan ta lang tid å få fart på økonomien i de palestinske områdene igjen og viser til at Israel nå holder tilbake millioner av kroner i skatter og avgifter som er innkrevd på vegne av palestinske myndigheter.

– Dette utgjør rundt to tredeler av myndighetenes inntekter og er helt avgjørende for det palestinske budsjettet og den palestinske økonomien, konstaterer IMF.

IMF er også bekymret over at gjenoppbyggingen på Gazastripen går sakte, delvis som følge av at giverland ikke har bidratt med det de lovet å bidra med.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.