Schibsted vil akseptere et bud fra Panther Bidco, som fredag har lagt frem et offentlig bud på alle aksjene i Aspiro AB på 1,05 svenske kroner per aksje. Det opplyser Schibsted i en melding fredag.

Budet verdsetter egenkapitalen i Aspiro til 464 millioner svenske kroner, og vil bli gjort opp i kontanter.

Gjennom sitt datterselskap Streaming Media AS, som Schibsted eier sammen med Platekompaniet AS og Verdane Capital VIII, har Schibsted ASA ubetinget og ugjenkallelig akseptert budet.

Schibsted eier omtrent 75 prosent av aksjene i Streaming Media AS, som igjen eier 76 prosent av aksjene i Aspiro.

Den uavhengige bud-komiteen i Aspiros styre har enstemmig anbefalt aksjonærene i Aspiro å akseptere budet.

Trenger kapital og dedikert eier

- Aspiro trenger betydelig kapital for å ekspandere og en sterk og dedikert eier for å kunne konkurrere i det globale markedet for musikkstreaming. For Schibsted er ikke Aspiro regnet som kjernevirksomhet, og vi ønsker å allokere våre finansielle resurser til kjernevirksomheten vår, sier Trond Berger, konserndirektør økonomi og finans i Schibsted i meldingen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.