– Det er allerede skjedd en frivillig ettergivelse av gjeld fra private kreditorer, banker har kuttet milliarder i den greske gjelden, sier Merkel til avisen Hamburger Abendblatt.

– Jeg kan ikke se for meg nye gjeldskutt. Europa vil fortsatt vise sin solidaritet med Hellas og andre land som er rammet hardt av den økonomiske krisen, om landene gjennomfører reformene og kostnadskuttene, sier hun.

Hellas har en statsgjeld som tilsvarer 170 prosent av bruttonasjonalproduktet (BNP).

Landet har fått 240 milliarder euro, nærmere 2.100 milliarder norske kroner, i kriselån fra Den europeiske sentralbanken (ESB) og Det internasjonale pengefondet (IMF). I tillegg har grekerne nærmere 80 milliarder euro i gjeld til andre kreditorer. (©NTB)

Les også:

Hellas vil ikke forhandle med troikaen  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.