I tillegg vil han at selskapene i framtiden må betale minimum 19 prosent skatt på utenlandske inntekter, uavhengig av om midlene blir hentet tilbake til USA.

Det er ikke navngitte kilder nær Obama som kommer med opplysningene søndag, dagen før presidenten skal legge fram budsjettet for 2016.

Ifølge kildene skal rundt 2.000 milliarder dollar, rundt 15.500 milliarder norske kroner, bli taksert med en engangs, 14 prosents skatt. Til sammen vil inntekten da bli på cirka 2.200 milliarder norske kroner – 2.200.000.000.000.

Inntektene som skal skattlegges, om Obama får det som han vil, er midler som USA-baserte selskaper har tjent i utlandet, men som ikke er hentet hjem til USA. Skatten skal brukes til å finansiere infrastruktur, ifølge kildene.

– Denne overgangsskatten betyr at selskapene må betale amerikansk skatt med en gang, snarere enn å kunne utsette betalingen på ubestemt tid, uttaler kilden.

Obama og Demokratene er i mindretall i begge Kongressens kamre, og det offensive budsjettet som legges fram mandag er ment å utfordre Republikanerne.

 

Les også:

Russland varsler økonomisk nedgang

Disse øvelsene skal sile ut ledertalentene

- Ikke glem x-faktoren din når du er på jobbintervju(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.