Styret i Widerøe var tirsdag samlet ved selskapets hovedkontor på Fornebu. Et styremøte skulle blant avgjøre fremtiden for administrerende direktør i selskapet gjennom seks og et halv år, Lars Kobberstad.

DN meldte tirsdag formiddag at styret hadde på agendaen om Kobberstad var egnet til å lede selskapet videre: Widerøe-sjef kan miste jobben

Torghatten er største eier i Widerøe, med 51 prosent, etter at SAS solgte seg ned i flyselskapet våren 2013.

Styret i Widerøe ønsker et skifte i ledelsen i selskapet, og at administrerende direktør Lars Kobberstad fratrer sin stilling, heter det i en pressemelding som ble sendt ut tirsdag kveld.

Styreleder i Widerøe, Brynjar Forbergskog, forklarer lederskiftet med en uenighet i veivalgene i selskapet.

– Vi er enige om mål og retning for Widerøe, men vi er nok uenige om strategien for å nå disse målene, forteller styrelederen i Widerøe.

– Derfor har vi blitt enige med Kobberstad om at han stiller sin stilling til disposisjon, sier Forbergskog.  Lars Kobberstad fortsetter i stillingen ut februar måned.

Styrelederen ønsker å takke Lars Kobberstad for innsatsen.

– Kobberstad har vært meget viktig for Widerøes utvikling, sier Forbergskog.

Fikk beskjed av DN

Da DN ringte Kobberstad like før styremøtet i 10-tiden tirsdag, var han ikke kjent med at eierne hadde bestemt seg for en ny toppsjef.

– Du må gå av som Widerøe-sjef i dag?

– Hvem sier det, spurte Kobberstad.

– Det kan jeg ikke si.

– Det er ukjent for meg, sa Kobberstad.

– Det er styremøte i dag?

– Ja.

– Du får vite dette i styremøtet?

– Jaha. Ja, takk for det. Vi får ta det som det kommer, svarte Kobberstad.

Mislyktes med kostnadskutt

DN skrev sist uke at Widerøe har mislyktes med et kostnadskutt i selskapet fordi pilotene gikk fra en avtale. Pilotene hadde en klausul om at de kunne gå fra avtalen hvis ikke ledelsen lyktes med å få alle ansatte grupper med på å kutte personalkostnadene.

Både bakkeansatte og flyteknikere sa nei, og nå vil pilotene ha tilbake penger på konto.

– Ledelsen hadde ikke fått med alle, og det er svært beklagelig. Det var ledelsens ansvar å følge opp, sa leder Tom Liverud i Widerøes Flygerforening til DN.

Leder Kari Onarheim i Widerøes Kabinforening sa at kabinforeningen ikke har en lignende klausul i sin avtale.

– Vi mener at det forplikter å stå ved forhandlingsresultatet fra ifjor. Widerøe trenger å bedre konkurransekraften og vi vil bidra til det, sa Onarheim.

Les også:

Piloter avlyser lønnskutt dnPlus

Widerøe må kutte 200 millioner  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.