Telenor har aldri målt så høy datatrafikk fra mobil og nettbrett som under torssdagens sprintfinaler fra VM i Falun.

Marit Bjørgen tok gull for kvinner og Petter Northug sikret Norge herregullet.

 

Finalene gikk  mellom klokken 15 og 18 torsdag ettermiddag, en tid da seerne enten var på jobb eller på vei hjem. Mange er også på vinterferie uten tilgang til tv.

- Trafikken kom opp i hele 30,4 Gbps. Det er nesten dobbelt så mye trafikk som på en normaldag, skriver Telenor i en pressemelding


– Gårsdagen ble en historisk milepæl for nordmenns bruk av datatrafikk, men vi er ikke overrasket. Det er naturlig at store sportshendelser driver datatrafikken oppover, sier Torild Uribarri, direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Telenor Norge.

Torsdagens rekordtrafikk slo både OL i Sotsji og fotball-VM fra ifjor sommer.

– Hvis vi sammenligner gårsdagens datatrafikk med trafikken under OL i Sotsji for ett år siden, ligger trafikken nå 62 prosent over OL-trafikken i 2014. 4G-trafikken er nå hele 325 prosent over nivået den hadde under samme øvelse i OL 2014, forklarer Uribarri.

 

 

Les også:

Kraftig formuehopp for Johaug  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.