Konsumprisene i USA var ned 0,7 prosent i januar sammenlignet med måneden før. På årsbasis var indeksen ned 0,1 prosent.

Det opplyser amerikanske statistikkmyndigheter torsdag, ifølge Bloomberg News.

Ifølge en sammenstilling foretatt av Bloomberg News var KPI ventet å være ned 0,6 prosent på månedsbasis og ned 0,1 prosent på årsbasis.

Konsumprisene eksklusiv mat- og energipriser var opp 0,2 prosent på månedsbasis, og opp 1,6 prosent sammenlignet med samme periode året før.

Eksklusiv mat- og energipriser var indeksen ventet å stige 0,1 prosent på månedsbasis, mens årsveksten var ventet å være opp 1,6 prosent.

KPI for forrige måned ble revidert fra en nedgang på 0,4 prosent til ned 0,3 prosent på månedsbasis. Årsveksten ble ikke revidert fra en oppgang på 0,8 prosent.

Kjerne-KPI ble revidert fra en uendret utvikling på månedsbasis til en oppgang på 0,1 prosent. På

Les også:

USA i dag: Advarer mot USA-håp  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.