YS har søndag varslet NHO om at 750 kabinansatte i Norwegian ønsker å gå til sympatistreik for de streikende pilotene i Norwegian.

70 piloter er tatt ut i streik etter at forhandlingene om en ny pilotavtale har brutt sammen. Onsdag blir ytterligere 650 piloter tatt ut i streik.

Norwegian forsøker å holde rutenettet sitt igang ved hjelp av innkalte piloter fra andre selskaper i Norwegiansystemet, blant annet datterelskaper i utlandet. Dette blir tatt ille opp av YS som kaller strategien for streikebryteri.

YS sendte søndag et brev til NHO der de ber om forhandlinger om sympatistreik for de kabinansatte. Synpatistreiker er lovlige, men må varsler på samme måte som konflikten de er i sympati med.

- Vi har allerede varslet NHO om sympatiaksjoner fra de ansatte i kabinen, og vil fortløpende vurdere videre sympatiaksjoner også fra andre av våre medlemsgrupper, sier Hans-Erik Skjæggerud, leder av Parat.

Brevet fra YS sier at de kabinansatte ønsker et forhandlingsmøte innen fiire dager, helst mandag.

 

Les også:

Streikende SAS-medarbeidere må tilbake på jobb  

Blåst av banen av Tesla - igjen

- Ville vært katastrofalt for Norge(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.