Rundt 40 politifolk ble skadd søndag i sammenstøt med demonstranter som protesterte mot utvinning av skifergass i Algeries Sahara-region.

Demonstrantene satte fyr på flere offentlige bygninger i In-Salah-distriktet og deler av en politibygning samt en politibil.

Protestene mot skifergassen har økt i flere byer i Sahara etter at det algeriske oljeselskapet Sonantrach kunngjorde at de hadde gjennomført sin første vellykkede boring i In-Salah-området.

Sonantrach gjorde det samtidig klart at de vil fortsette boringen med såkalt fracking-teknikk, trass i stigende misnøye blant lokalbefolkningen.

Algerie har investert tungt i skifergass for å kompensere for en synkende oljeproduksjon, men møter motvilje fra folk som bor i nærheten av jordene der boringen skal skje, og som frykter for miljøkonsekvensene. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.