Oslo Børs steg tirsdag ettermiddag med god utvikling for oljeservice, og trosset dermed nedgang på europeiske børser. Norwegian fortsatte ned etter mandagens markerte kursfall.

Venter rapport

Subsea 7 steg 4,3 prosent før selskapet onsdag legger frem rapport for fjerde kvartal.

Analysesjef Frederik Lunde i Carnegie skriver i en oppdatering tirsdag at det viktigste tallet i morgendagens rapport blir delen av ordrebeholdningen som kommer inn for 2016. Han mener det er helt avgjørende av Subsea 7 får spikret inn kontrakter for 2016 i løpet av første halvår 2015.

Lunde tror ellers ikke selskapet vil komme med noen eksplisitt guiding for 2015, men venter svake kommentarer av den kvalitative arten.

Carnegie-analytikeren fremholder også at det er mulig at Subsea 7 vil kutte eller suspendere utbyttet, ettersom de kortsiktige utsiktene har forverret seg. Ifølge konsensusestimat fra hentet inn av SME Direkt for TDN Finans ventes et utbytte på 0,48 dollar per aksje for 2014.

Norwegian-fall

Partene i Norwegian-konflikten kunne tirsdag formiddag ikke si om det er utsikter til en løsning på streiken som har vart siden lørdag. Onsdag morgen kan streiken bli trappet kraftig opp, og alle de vel 650 pilotene organisert i Norwegian Pilot Union kan bli tatt ut i streik.

Danske Bank-analytiker Martin Stenshall viser til at Norwegian har utstedt obligasjonslån med to konkrete lånevilkår, nemlig at selskapet må ha en kontantbeholdning på minst 500 millioner kroner til enhver tid og at egenkapitalen må være på minst 1,5 milliarder kroner.

- Hvis streiken blir trappet opp, så er det en stor risiko for at selskapet bryter vilkåret om egenkapital på 1,5 milliarder kroner, sier Stenshall til DN.

DNB Markets skriver i en oppdatering tirsdag at de forblir varsom til Norwegian-aksjen på kort sikt som følge av den pågående streiken i selskapet. Samtidig trekker meglerhuset frem at Norwegian på torsdag trolig for første gang på to år vil rapportere en positiv yield-vekst, og anslår en yield-vekst på to prosent på årsbasis i februar.

DNB Markets venter videre en fortsatt solid kabinfaktor på 82,3 prosent og en RASK-vekst på seks prosent på årsbasis.

Norwegian endte ned 0,5 prosent, omsatt for 163 millioner kroner.

Les siste nytt om saken:
Piloter beskylder Kjos for avtalebrudd
– Norwegian permitterer 800 kabinansatte
Kutter Norwegian-kursmål med 130 kroner
Mener Norwegian er nær lånebrudd
Norwegians nest største eier forventer lønnsom løsning
17 Norwegian-avganger er kansellert tirsdag
Norwegian-kunder flykter til SAS

Hovedindeksen på Oslo Børs sluttet opp 0,60 prosent til 616,92 poeng, omsatt for 3,7 milliarder kroner.

Les også:
- Vi er spesielt tett på nå
- Det fyrer åpenbart opp om boligprisene
Se opp for Kia (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.