Vardia Insurance Group ASA har plassert en tegningsgaranti som sikrer at fortrinnsrettsemisjon  på 275 millioner kroner vil bli fulltegnet, melder selskapet onsdag. 

«Garantien sikrer at Vardia  med god margin igjen oppfyller gjeldende kapital- og solvensmarginkrav også på konsolidert basis», heter det i meldingen.

- Vi er veldig fornøyd med å ha fått på plass garantien så raskt. Nå vil vi bruke tiden frem til emisjonen til å gjenvinne tilliten i aksjemarkedet og i de markeder vi opererer, sier Konsernsjef Ivar S. Williksen i Vardia Insurance Group ASA.

Det lille forsikringsselskapet, der tidligere Storebrand-sjef Åge Korsvold er styreleder, meldte mandag at det har en negativ kapitaldekning på 24 prosent og må styrke egenkapitalen med 275 millioner kroner. Meldingen mer enn halverte aksjekursen, og kom etter at selskapets mangeårige revisor har funnet at bare en mye mindre andel av selskapets variable salgsutgifter kan balanseføres. Vardia skriver i en melding til Oslo Børs at endringen kom «svært kort tid» før den planlagte resultatfremleggelsen, og at endringen gjør at totalresultatet for fjerde kvartal blir -219 millioner kroner.

Vardia har nå mottatt tegninger for deltakelse i garantien som sikrer at emisjonen vil bli fulltegnet. Garantien er etablert blant eksisterende aksjeeiere og eksterne investorer. Tegningsperioden er avsluttet, og garantistene vil motta tildeling i løpet av 4. mars 2015. Garantien er kraftig overtegnet, opplyser selskapet.

Les også:

Har tapt 100 mill. på to dager dnPlus  (DN+)

Analytiker: Norwegian har råd til streik  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.